palkki

Kilpailuun osallistuva suunnittelija voi valita kilpailualueen, jolle suunnittelee pientalo-, tontinkäyttö- ja piharatkaisun. Kilpailija voi joko itse etsiä rakennuspaikan Suomen maaseudulta kaavoitetun alueen ulkopuolelta tai valita kolmesta järjestäjän etukäteen etsimästä paikasta.

Kilpailijan tulee paikan päällä tutustua paikkaan ja perustella selostuksessaan sen soveltuvuus hyväksi rakennuspaikaksi riippumatta siitä onko kohde kilpailijan itse etsimä vai kilpailun järjestäjän etukäteen osoittama. Kilpailijan itse etsimän rakennuspaikan käyttöön tulee olla maanomistajan lupa. Sivun lopussa on linkkivinkkejä tonttien etsimiseen.

Järjestäjän etsimät rakennuspaikat vaihtoehtoisiksi kilpailualueiksi:


Lempäälä

Sijainti: Lempäälä Lastusten kylä.

Luonnehdinta: Lehtipuuston peittämä lehtomainen kumpare vanhalla hakamaalla avarassa maisemassa jolle antaa sävyn Innilän kartanon ketoalueen maisema, jossa ollut 100 v. sitten mäkitupia. Vierestä rakennuspaikkaa sivuten kulkee keskiaikainen kylätie. Tonttia sivuaa Lempäälän kunnan hiihtolatu. Tontilla matalahko jättilaismänty ja muutama iso kataja. Tontin yhtenä raja puro (Lopenoja). Tontin koko on 0,7 hehtaaria ja siihen kuuluu tarvittavassa määrin peltoa.

Omistaja: Yksityinen, omistajan lupa käyttää rakennuspaikkaa arkkitehtikilpailussa.

Kuvia Lempäälän kilpailualueelta

Kartta Lempäälän kilpailualueelle

Lempäälä valokuvauspaikat.pdf

Asemakuva_Lempaala.dwg


Sipoo

Sijainti: Sipoo Söderkulla.

Luonnehdinta: Sekametsän eteläreuna, loiva kalliorinne. Alueen läheisyydessä asuinrakennuksia piharakennuksineen 1900 -luvun alusta ja puolivälistä. Alue on laaja ja kilpailija valitsee soveltuvan rakennuspaikan ja määrittelee sen koon.

Omistaja: Sipoon kunta, omistajan lupa käyttää rakennuspaikkaa arkkitehtikilpailussa.

Kuvia Sipoon kilpailualueelta

Kartta Sipoon kilpailualueelle

Valokuvauspaikat Sipoossa, pdf

Asemakuva_Sipoon kilpailualueesta.dwg


Sulva

Sijainti: Mustasaari Sulvan kylä.

Luonnehdinta: Katajien ja yksittäisten lehtipuiden peittämä kumpare Söderfjärdenin laajan peltoaukean reunassa. Alueen koko on 3 hehtaaria ja se rajoittuu Söderfjärdenin luonnonsuojelu- ja lintualueeseen.
Omistaja: Yksityinen, omistajan lupa käyttää rakennuspaikkaa arkkitehtikilpailussa.

Kuvia Sulvan kilpailualueelta

Kartta Sulvan kilpailualueelle

Mustasaari valokuvauspaikat.pdf

Asemakuva_Sulvan kilpailualueesta, dwgLinkkivinkkejä rakennuspaikkojen etsimiseen:

Etelä-Savo

Kanta-Häme

Keski-Suomi

Lappi

Pirkanmaa

Pohjois-Savo

Päijät-Häme

Satakunta

Varsinais-Suomi

Yleistä tonttikaupoista

Rakennuspaikka Valkeakoskella: Heimo Tuomarla, gsm 0400 636 621

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös