palkki

k kemut 
Taas on Kekrikemujen aika!


 
Talonpoikaiskulttuurisäätiö kutsuu Sinut, perheesi, ystäväsi ja työtiimisi Kekrikemuihin
torstaina 20.10.2011 klo 19
Ravintola Lasipalatsin Palmu-kabinettiin (Mannerheimintie 22–24, Helsinki).
 


Kekri on palannut suomalaiseen ruokapöytään ja syksyyn uusiutuvana ja entistä ajankohtaisempana.


 
Kekri on perinteisesti ollut suomalaisen sadonkorjuun juhla. Se on ollut myös irtiotto arjesta, yhdessäoloa, ylenpalttista herkuttelua syksyn sadon antimilla. Kekrin juhlamenoihin liittyi aikanaan seremonioita ja riittejä, taikoja, kepposia ja loitsuja tulevan vuoden sato-onnen haltuunottamiseksi. 


 
Kekrin uudessa kuosissa kohtaavat monet hyvät ja ajankohtaiset asiat; suomalaisuus, kiinnostus lähi- ja luomuruokaan, paikallisuus ja yhteisöllisyys, ekologisuus, itse tuottamisen ja tekemisen ilo sekä yhdessäolo läheisten ja ystävien kanssa. Uusiutuva kekri on yhtä hyvin kaupunkiviljelijöiden, mökkeilijöiden, marjastajien, sienestäjien ja ruoasta nautiskelijoiden kuin maanviljelijöidenkin juhlaa. Hyvä ruoka, yhdessäolo, tanssi ja laulu ovat juhlan aineksia kaiken ikäisille. 


 
Ravintola Lasipalatsi valmistaa Kekrikemuihin maukkaan illallisen suomalaisista ja pääosin pientuottajien herkuista. Ilallisen aluksi nautitaan puolukkajuomaa. Ruokapöytään tuodaan punajuurta ja sieniä sinihomejuustomoussen kera, luomulammasta, kaalikääryleitä ja puolukkaa sekä omena-marjahyvää.


 
Syömisen ohessa on ohjelmaa:

Johtaja Eeva Hellström, Sitra, pohdiskelee Maaseudun merkityksiä ja mahdollisuuksia
Kaupunkiviljelijä Olli Repo, Herttoniemen Ruokaosuuskunta, summaa yhteisönsä kokemuksia kaupunkipellon viljelystä ja ensimmäisestä sadosta
Kekrittäret Amanda Kauranne ja Heidi Haapoja laulaa luikauttavat 

Illalliskorttivaraukset, säätiön jäsenet avec 40 euroa/henkilö ja ulkopuoliset 50 euroa/henkilö (sis. puolukkajuoman, ruoan ja ohjelman), viimeistään 10.10. mennessä joko maksamalla illalliskortin tilille Helsingin Op FI04 5780 0750 0559 51 tai sähköpostilla  info(a)kekri.fi. Ilmoitattehan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat sähköpostilla.


 
Tervetuloa!


 
TALONPOIKAISKULTTUURISÄÄTIÖ

Matti Kalliokoski
puheenjohtaja
 
Paula Viertola
asiamies

PS. Ravintola Lasipalatsissa on koko viikon 42 tarjolla kekrimenu. 


 
PPS. ELMA-messuille 11.-13.11.2011 Helsinki tuotamme Lasten Kekri -tapahtuman.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös