palkki

Talonpoikainen teko –huomionositus Erkki Jokelalle

Talonpoikaiskulttuurisäätiö on myöntänyt Talonpoikainen teko –huomionosoituksen Erkki Jokelalle monikymmenvuotisesta työstä maatalouden vanhojen esineiden ja koneiden sekä perinteisten työtapojen vaalimiseksi.

”Jokelan kotiseutumuseo, Ruotsinpyhtäällä, Kymenlaaksossa on poikkeuksellisen monipuolinen. Erityisen ansiokkaita ovat sen säännölliset tapahtumat työnäytöksineen, jotka havainnollistavat nykysukupolville entisaikojen talonpoikien työntekoa ja sen muutosta maatalouden koneellistumisen myötä”, toteaa Talonpoikaiskulttuurisäätiön hallitus huomionosoituksen myöntämisperusteissa.

Talonpoikainen teko -huomionosoitus on säätiön toiminnassa uusi tapa jakaa tunnustusta talonpoikaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä.  Erkki Jokela on sen ensimmäinen saaja.  ”Esi-isien työtavat ja –menetelmät ovat keskeinen osa perinteistä talonpoikaiskulttuuria. Niiden vaaliminen ei onnistuisi ilman Erkki Jokelan kaltaisia tekijöitä”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Haavisto.

Jokela on perheviljelmäpohjalla koonnut perheineen museon, joka kattaa käytännössä koko 1900-luvun ajalta maa- ja metsätalouden työvälineet, työkoneet ja työmenetelmät. Kaikki koneet ja välineet on myös kunnostettu niin, että niiden toimintaa voidaan esitellä vuotuisissa työnäytöksissä.  Samalla niihin liittyvää tietotaitoa siirretään nuorelle sukupolvelle opastaen käytännön työolosuhteissa.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös