palkki

 

KEKRIpng

Talonpoikaiskulttuurisäätiö käynnistää syksyn kekrikauden kutsumalla lähialueen päiväkodin ja koulun lapsia kanssaan kekrin viettoon Varpulan tilalle Sipoon Talmaan. Tiedossa on jännittävän ja mukaansa tempaavan kekriseikkailukirja Ahmattien yön lukuhetki. Mystisen kekriyön tarinan lukee näyttelijä Mari Rantasila. Lisäksi luvassa on kekripipareiden ja -naamioiden koristelua sekä kierros Varpulan tilalla.

Loka-marraskuussa vietettävä syysjuhla kekri on halloweenin kotoinen serkku. Kekrin aika alkaa mikkelinpäivästä (30.9) ja päättyy pyhäinpäivään. Kekrin juuret ovat vuosituhansia vanhassa maatalouskulttuurissa ja entisaikaan kekrinä juhlittiin sadonkorjuuta ja vuoden vaihtumista. Notkuvien pöytien herkut kokosivat yhteen koko yhteisön ja juhlamenoja höystivät riitit, seremoniat ja leikit. Kekrin ytimessä on edelleen yhteisöllisyys yli sukupolvirajojen, irtiotto arjesta ja herkuttelu uuden sadon antimilla.

Kekri on hyvä aika hemmotella perhettä ja ystäviä maan parhailla antimilla ja paikallisilla herkuilla. Kekri on myös mainio tilaisuus koota oman taloyhtiön, kylän tai naapuruston väki yhteen juhlimaan ja iloitsemaan syksyn sadosta ja elämän iloista. Talonpoikaiskulttuurisäätiön kekri-sivustolta löytyy lisää tietoa kekristä sekä vinkkejä kekrijuhlien järjestämiseksi. Sivuille on koottu myös kekri-reseptikilpailun 2017 satoa.

Iloista kekrin aikaa!

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös