palkki

Talonpoikaiskulttuurisäätiö järjesti syksyllä 2017 ruokabloggareille suunnatun reseptikilpailun, jossa etsittiin maittavimpia tarjoiluja syksyn kekrikemuihin. Voittajakolmikon valitsi raati, johon kuuluivat Fazer Food Servicesin gastronomia- ja tuotekehitysjohtaja Marianne Nordblom, juontaja, toimittaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä sekä Talonpoikaiskulttuurisäätiön kekrikonkari Paula Viertola. Reseptejä arvioitaessa painotettiin kekrin hengen mukaisesti ehdotusten sopimista juhlaan ja yhdessä syötäviksi sekä kotimaisten, satokauden mukaisten, raaka-aineiden hyödyntämistä. Palkintosijoille raati valitsi seuraavat reseptit:

1.SIJA (300€): Viikonloppukokki – blogin karitsaconfit, röstiperunaa, punajuurimoussea ja suppilovahverohilloketta

2.SIJA (200 €): Kinuskileipomon Herkkulauantai - blogin nokkosperunarieskat

3.SIJA (100€): Ruokamielellä - blogin puolukka-uuniomenat suolakinuskilla

Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin 50 euron Fazer Café-lahjakortti sekä Fazerin herkkupaketti. Arvonnan voitti Beach House Kitchen – blogi, joka osallistui kilpailuun modernilla kekrimenulla.

Katso videolta raadin perustelut ja mietteet voittajaresepteistä:

 

 

Voittajakolmikosta tarjoiltavaa niin rentoihin illanistujaisiin kuin juhlaillalliseen

Kilpailun voittajaksi valitun Viikonloppukokki -blogin juhlava kokonaisuus sai raadilta kiitosta usean kotimaisen ja syksyisen raaka-aineen oivaltavasta ja modernista hyödyntämisestä. Raati halusi myös nostaa esille kotimaisen karitsan sekä sen vähemmän käytettyjen osien hyödyntämisen. Myös confit-menetelmän käyttämistä pidettiin hyvänä ideana. Tämän illallisen valmistaminen vaatii hieman enemmän aikaa, mutta on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Raatilaiset pitivät myös siitä, että kokonaisuutta on mahdollista modifioida esimerkiksi höystäen sitä omin lisukkein tai poimien siitä tarjoiltavia vaikka buffetpöytään.

Toiselle sijalle ylsi Kinuskileipomon Herkkulauantai -blogin nokkosperunarieskat. Kiitosta sai kaikkien tunteman, villiyrtin ja suomalaisen superfoodin, nokkosen, hyödyntäminen. Nokkosta voi hyvin myös säilöä kuivattamalla koko vuoden tarpeisiin. Myös toisen suomalaisen perusraaka-aineen, perunan, käyttö huomioitiin. Rieskat myös sopivat niin buffetpöydän kuin istuvankin illallisen tarjottavaksi.

Kolmannelle sijalle raati valitsi Ruokamielellä -blogin puolukka-uuniomenat suolakinuskilla. Myös tässä reseptissä nousivat esille syksyn kotimaiset raaka-aineet: puolukka, omena ja kaura. Modernin twistin reseptiin toi suolakinuskin käyttäminen perinteisen vaniljakastikkeen sijasta. Lisäksi tämäkin herkku sopii tarjottavaksi monenlaisiin kekrijuhliin.

Monipuolisia ja moderneja syksyisiä kekrireseptejä

Kilpailuun lähetettiin 20 hienoa, syksyä juhlistavaa reseptiä. Resepteissä hyödynnettiin monipuolisesti ja modernilla tavalla erityisesti kasviksia. Liharuoissa puolestaan oli karitsan lisäksi käytetty muun muassa hirveä ja poroa. Raati piti reseptejä helposti toteutettavina, ja ne osoittavat, että edullisistakin raaka-aineista pystyy toteuttamaan hienoja ja juhlallisiakin annoksia erilaisiin kekrijuhliin. Koostamme voittajareseptit sekä muita kilpailuun lähetettyjä reseptejä tulevan vuoden aikana kekri-sivustollemme (www.kekri.fi). Reseptit löytyvät myös instagramista hashtageilla #kekri ja/tai #kekrikemut.

Lämpimät onnittelut kaikille voittajille, ja suuret kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!  

Lisätietoja:

Jenni Luonuankoski, jenni.luonuankoski(at)helsinki.fi / 041 435 99 03
Kilpailun tiedote: http://talonpoikaiskulttuurisaatio.fi/tapahtumat-ja-uutiset/124-parasta-syyssadon-antimista-kekri-reseptikilpailu-ruokabloggareille
Kekri-sivusto: www.kekri.fi

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös