palkki

kekrikemutbanneri2s

Kekrikemut perjantaina 10.11.2017, klo 18:00 (olutmaistelu) / 19:00 alkaen.
Stadin Panimo, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6, Suvilahti, 00540 Helsinki

Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Kalevalaisten Naisten Liitto ja MTK-Helsinki järjestävät jälleen tänä vuonna jäsenilleen yhteiset kekrikemut. Kekri on talonpoikaiskulttuurin tärkein juhla, johon entisajan vuodenkierto päättyi ja uusi vuosi alkoi. Sato oli korjattu, oli aika juhlia ja pitää tauko. Kekriä juhlitaan hyvän ruoan, juoman ja iloisen ohjelman merkeissä. Syöminkeihin voi halutessaan pukeutua kalevalaisittain.

Olut on nyt pop! Yhä voimakkaammaksi trendiksi ovat nousseet pienpanimoiden tuottamat käsityöläisoluet. Tänä vuonna juhlistammekin kekriä oluita maistellen Stadin Panimossa, Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella. Stadin Panimo on 1990-luvun loppupuolella perustettu kokeellinen mikropanimo, joka tunnetaan maukkaan maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluista. Stadin Panimon oluet ovat lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia sekä lähes aina täysmallastuotteita. Kekri-kemujen ruokailuista taas vastaa Stadin Panimon yhteistyökumppani Ravintola Lämpö.

OHJELMA

Ennen kemuja MTK-Helsinki järjestää perinteisen iltalypsyn klo 17.00-18.30

Kekrikemuja ennen voit osallistua Stadin Panimon panimokierrokselle sekä olutmaisteluun. Kierroksella kerrotaan oluen valmistamisesta, eri oluttyyleistä ja maistellaan panimon tuotteita. Panimokierros sekä olutmaistelu aloitetaan klo 18.00.

Varsinaiset kekrikemut aloitetaan klo 19.00. Olutasiantuntija Anikó Lehtinen johdattaa meidät esitelmällään oluen mielenkiintoiseen kulttuurihistoriaan ja nykyisen olutkulttuurin murrokseen.

’’Suvilahden perinnemenu’’

Vuohenjuusto bruschetta
**
Vihersalaattia
Lämmön perunasalaattia
Punajuurilohkoja ja hunajaa
Ylikypsää savustettua porsasta
Yrteillä maustettua punaviinikastiketta
Paahdettuja kasviksia
Kermaisia valkosipuliperunoita
Lämmön tuoretta leipää sekä merisuolalla maustettua voita
**
Jälkiruokabuffet
**
Juomana yksi kaato olutta tai viiniä, sekä jälkiruoan kanssa Osborne LBV portviini. Muut juomat omakustanteisesti.

ILMOITTAUTUMINEN

Kekrikemut on suunnattu Talonpoikaiskulttuurisäätiön, Kalevalaisten Naisten Liiton sekä MTK-Helsingin jäsenille.  Olutmaistelun hinta on 20 euroa / hlö ja kekrikemujen illalliskortti 50 euroa / hlö, yhteensä siis 70 euroa /hlö. Halutessasi voit osallistua ainoastaan kekrikemuihin. Ilmoittautumiset olutmaisteluun ja kekrikemuihin viimeistään 20.10.2017, maksamalla olutmaistelun ja illalliskortin hinta Talonpoikaiskulttuurisäätiön tilille, OP-Pohjola FI04 5780 0750 0559 51. Ilmoita erikoisruokavaliotiedot osoitteeseen maija.maki(at)tpks.fi. Mikäli maksat useiden henkilöiden ilmoittautumiset kerralla, lähetä osallistujatiedot myös sähköpostitse.

SAAPUMISOHJEET

Stadin Panimo sijaitsee Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6. Jotkut karttapalvelut eivät osaa ohjeistaa Suvilahden alueelle. Kulje rohkeasti kohti vanhoja, keltaisia tehdasrakennuksia sekä isoa kaasukelloa. Panimo sijaitsee kaasukellon viereisessä rakennuksessa. Julkisilla liikkuessa lähin ja helpoin pysäkki on Kalasataman metroasema, josta kävelee panimolle alle 5 minuutissa. Seuraa REDI-kylttejä ja pääset perille.

POIKKEA KALEVALA KORUN ESPAN MYYMÄLÄSSÄ

Kekrikemujen päivänä saat tunnussanalla KEKRI kalevalakoruista Espan myymälästä 10% alennuksen. Osoite Pohjoiseplanadi 25-27. Aukioloajat klo 10-19. Tervetuloa ostoksille!

SYÖDÄÄN YHDESSÄ

Kekrikemuihin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat elämyksellisellä tavalla syventää tietoaan suomalaisen kulttuurin ikiaikaisista juurista. Tänä vuonna kekrikemut ovat osa Syödään yhdessä – ilmiötä ja samalla siis myös Suomi 100 -ohjelmaa. http://syodaanyhdessa.fi/kalevalaisten-naisten-liiton-teko/

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Lämpimästi tervetuloa!

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös