palkki

Arvoisa kekrin ystävä!

Kalevalaisten Naisten Liitto, Talonpoikaiskulttuurisäätiö ja MTK-Helsinki järjestävät tänä vuonna yhteiset kekrikemut teemalla ”Tupa ryskyi, parret paukkui”. Kekrikemuja vietetään torstaina 29.10.2015 klo 19.30 alkaen Armas -ravintolassa, osoitteessa Kauppakeskus Kluuvi, Ruokakellari K1, Aleksanterinkatu 9, Helsinki. Kemuja ennen MTK-Helsinki järjestää perinteisen iltalypsyn klo 17.00 alkaen, jonka yhteydessä on myös kahvitus.

Kekri on talonpoikaiskulttuurin tärkein juhla, johon entisajan vuodenkierto päättyi ja uusi vuosi alkoi. Sato oli korjattu, oli aika juhlia ja pitää tauko. Kekriä juhlitaan hyvän ruoan, juoman ja iloisen ohjelman merkeissä. Nykypäivään sovelletun kekriaterian lähiruokateemalla suunnittelee ja toteuttaa ravintoloitsija Heikki Ahopelto. Kekripukki vierailee luonnollisesti pitojen ollessa parhaimmillaan. Syöminkeihin voi halutessaan pukeutua kalevalaisittain.

Ruoan jälkeen kuullaan Tupa ryskyi parret, parret paukkui – Suomen kansan rivot runot -esitys, joka on koottu arkistojen uumenista kaivetuista kalevalaisista kansanrunoista. Nämä mm. Elias Lönnrotin ja C. A. Gottlundin keräämät runot ovat jääneet arkistoihin ”epäsiveellisyytensä” vuoksi. Eero Enqvist, Pinja Hahtola ja Petra Lampinen ovat koonneet hauskan ja punat poskille nostattavan esityksen. Esitys kestää noin tunnin. Sen materiaali on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoista löytyneistä aiemmin sensuroiduista kansanrunoista. Tänä vuonna Kalevala täyttää 180 vuotta ja Kanteletar 175 vuotta.

Kekrikemuihin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat elämyksellisellä tavalla syventää tietoaan suomalaisen kulttuurin ikiaikaisista juurista. Lämpimästi tervetuloa!

Illalliskortin hinta on 40 €. Ilmoittautumiset kekrikemuihin viimeistään 20.10.2015 maksamalla illalliskortin hinta Talonpoikaiskulttuurisäätiön tilille, OP-Pohjola FI04 5780 0750 0559 51.
Osoitteeseen maija.maki(at)tpks.fi voi lähettää erikoisruokavaliotoiveita.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös