palkki

Talonpoikaiskulttuurisäätiön varainkeruu-kampanja jatkuu 6.8.2020 asti. Kampanjan tavoitteena on virkeän säätiön pitkän aikavälin toimintaedellytysten merkittävä parantaminen. Säätiö ottaa kiitollisuudella vastaan lahjoituksia, jotka liitetään säätiön juhlarahastoon.

Vuonna 1938 perustetun Talonpoikaiskulttuurisäätiön perustajajoukkoon kuului nuorehkoja tutkijoita, joista monista tuli sittemmin professoreja, akateemikkoja ja suomalaisen kulttuurielämän keskeisiä hahmoja. Säätiön tehtävänä oli ja on edelleen tuoda esille suomalaista talonpoikaiskulttuuria ja tulkita sitä nykyhetkessä. 2000-luvulla säätiö on muun muassa uudistanut syksyisen kekrijuhlan viettoa, edistänyt uusia ratkaisuja maalla asumiseen sekä tallentanut suomalaisten mökkeilyyn liittyviä merkityksiä.

Säätiön toiminta on kehittynyt 2000-luvulla suotuisasti, mutta sen taloudelliset toimintaedellytykset ovat kokonaisuudessaan säätiön ulkopuolelta saadun rahoituksen varassa. Tästä syystä säätiön hallitus on päättänyt aloittaa varainkeruukampanjan. Keräyksen tavoitteena on pääomittaa säätiö tasolle, joka mahdollistaa ja turvaa säätiön onnistuneen toiminnan myös tulevina vuosikymmeninä.

Kampanjansa puitteissa säätiö ottaa kiitollisuudella vastaan lahjoituksia, jotka liitetään säätiön 80-vuotisjuhlarahastoon. Lahjoittajat ja mahdollinen lahjoitukseen liittyvä erityinen aihe kirjataan 80-vuotisjuhlarahaston ohjesäännön liitteiksi. 

Lahjoituksen voi tehdä suoraan säätiön rahankeräystilille OP FI34 5319 0420 1187 26.
Säätiön puheenjohtajat ja asiamies auttavat mielellään, mikäli haluatte kertoa lisää lahjoituksestanne tai sen mahdollisesta aiheesta tai teillä on mitä hyvänsä varainkeruuta tai säätiön toimintaa koskevia kysymyksiä.

Säätiön juhlavuoden rahaston käyttötarkoitus on yleinen ja sen lähtökohta on, että lahjoitettujen varojen tuottoa voidaan käyttää kaikkeen säätiön sääntömääräiseen toimintaan. Yritysten ja muiden yhteisöjen Talonpoikaiskulttuurisäätiölle tekemät lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia 50.000 euroon saakka. Yksityishenkilöillä verovähennysoikeutta ei ole. Talonpoikaiskulttuurisäätiö ei ole verovelvollinen saamistaan lahjoituksista.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö ottaa kiitollisuudella vastaan myös kuvauksen lahjoitukseen mahdollisesti liittyvästä erityisestä aiheesta. Lahjoituksella voi esimerkiksi kunnioittaa jotakuta henkilöä tai tapahtumaa. Mikäli lahjoitusvaroilla on jokin erityinen lähde, voidaan myös se mainita. Talonpoikaiskulttuurisäätiö julkaisee nämä tiedot kotisivuillaan ja säilyttää ne juhlavuoden rahaston ohjesäännön liitteenä.

Ilkka Haavisto
Hallituksen puheenjohtaja
050-331 3823
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Juha Kuisma
Hallituksen varapuheenjohtaja
045-884 7884
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Maija Mäki
Asiamies
050-379 7471
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Poliisihallitus on myöntänyt varainkeruukampanjalle rahankeruuluvan numeroilla RA/2018/140 ja RA/2019/649. Nykyinen lupa on voimassa 7.8.2019–6.8.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö | PL510 | 00101 Helsinki | Puhelin: 050 379 7471 | Sähköposti: maija.maki(at)tpks.fi | tietosuojaseloste | Kotisivut: Sivustamo Oy

Ylös